Hallo,

Ik ben Hiltje Zijlstra, opgeleid als leerkracht Lager Onderwijs. Ik geniet ervan om met kinderen bezig te zijn en om ze dingen te mogen leren. Daarnaast heb ik een passie voor dieren.  Mijn droom was om mijn 2 passies te kunnen combineren. Met Beestig Bezoek komt mijn droom uit!

Hoe kwam ik op dit idee? Voor mijn opleiding moest ik een eindwerk maken en mocht zelf het onderwerp kiezen. Ik wou dolgraag onderzoeken welke invloeden dieren op kinderen hebben en waarom er veel scholen zijn die geen dieren bezitten.  Dit deed ik naar aanleiding van een eindterm dat zegt dat leerlingen de basisverzorging van dieren zelfstandig moeten kunnen uitvoeren.

Daarnaast moest ik met een innovatief project op de proppen komen. En jawel, zo werd Beestig Bezoek geboren. Ik mocht het direct uitproberen in een geweldige school, de Boemerang te Meerbeek.  Het was een fantastische ervaring. Alle kinderen waren betrokken en genoten, de leerkrachten en de directeur waren enthousiast.  Wanneer de kinderen naar huis mochten en ik buiten de schoolpoort stond, hoorde ik de kinderen enthousiast vertellen over de dieren. De kinderen vonden het knuffelen, voederen heel fijn! Maar ook het uitmesten van het hok werd met veel enthousiasme onthaalt. Het enige wat ze jammer vonden, was dat de dieren weer naar huis moesten.

Door de vreugde en het enthousiasme van deze school, wist ik dat ik moest zorgen dat veel kinderen deze ervaring kunnen beleven. Maar daar stopt de droom niet, want ook de oudere mensen kunnen zo genieten van dieren.  En daarom wil ik hen ook de kans geven door de mobiele kinderboerderij!